Nieuwe aanslagen doen 9/11 verbleken PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
donderdag, 14 februari 2008 14:45

Terroristen bereiden nieuwe acties voor in de Verenigde Staten die de aanslagen van 11 september 2001 zullen doen verbleken. Dat heeft de Amerikaanse president George Bush woensdag gezegd.
Met deze uitspraken wil Bush ervoor zorgen dat het Huis van Afgevaardigden instemt met nieuwe regels voor het afluisteren van terreurverdachten. Daarmee wil de president nieuwe aanslagen proberen te voorkomen.

Onschendbaarheid

Bush staat erop dat telecombedrijven, die de autoriteiten zonder toestemming van een rechtbank helpen bij het afluisteren van telefoongesprekken en het bekijken van e-mails, onschendbaarheid krijgen.

Om achter de plannen te komen van de vijand is de samenwerking van telecombedrijven onontbeerlijk, zei Bush. Als de bedrijven geplaagd worden door rechtszaken die miljarden dollars kunnen kosten, zullen ze niet meewerken. Rechtszaken zijn daarom een slechte ontwikkeling, zei Bush. "Ze helpen ons niet Amerika te beschermen."

Privacy-wetten

Er lopen in de VS ongeveer veertig rechtszaken tegen telecombedrijven die zijn aangespannen door burgers vanwege het schenden van privacy-wetten. De regering-Bush kwam eerder in opspraak door zonder gerechtelijke toestemming te vragen telefoongesprekken en e-mails van terreurverdachten af te luisteren.