Servergiganten bakken virtualisatie in hardware PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
dinsdag, 26 februari 2008 17:47

IBM, HP, Dell en Fujitsu Siemens Computers grijpen VMworld Europe in Cannes aan voor de introductie van servers waar de hypervisor al ingebakken zit.

We hebben al jaren contact met fabrikanten als IBM, Dell en HP, vooral met als doel om virtualisatie te laten werken op x86-hardware", vertelde VMware's vice-president Channel Operations Andy Hunt gisteren. "Maar nu gaan we ook samen de markt op met servers waarop onze software is gebundeld."

In dit geval gaat het om de ESX Server 3i die door VMware wordt omschreven als een 'ultradunne hypervisor'. "Het is de enige hypervisor op de markt die onafhankelijk is van het OS", aldus VMware's vice-president Marketing Karthik Rau. "Dat maakt de oplossing ook een stuk veiliger omdat je niet afhankelijk bent van de veiligheid van de code van het OS."

 

IBM

IBM introduceerde september vorig jaar al een rackserver met ESX Server 3i voorgeïnstalleerd. Idee is dat je na het inpluggen van de server na enkele minuten kunt beginnen met het configureren van de VM's. Of, zoals Rau het omschrijft: het virtuele datacenter moet daarmee 'Plug and play' worden.

IBM plaats de hypervisor nu ook op BladeCenter H-blades. Big Blue krijgt bovendien gezelschap van HP, Dell en Fujitsu Siemens Computers. "In eerste instantie komen er drie Primergy 3i-server op de markt; twee rackservers en een bladeserver", vertelt product marketing manager René Hübel van Fujitsu Siemens Computers. "Dat aanbod wordt later nog verder uitgebreid."

Klik Hier!

Dell

Dell gaat zijn PowerEdge 2950 vanaf april voorzien van een hypervisor. De PowerEdge R900 en de onlangs aangekondigde M600 en M605 blades volgen daarna. "Maar we kunnen de hypervisor op iedere gecertificeerde server plaatsen", aldus Dell's Chief Marketing Officer Mark Jarvis. Opvallend daarbij is dat Dell de hypervisor in meerdere vormen aanbiedt. "We kunnen ’m op de harddisk plaatsen, maar ook in flash of op een USB-sleutel leveren. Als je al Dell server hebt, kun je het draaien op de hardware die je al hebt."

HP tot slot plaatst ESX Server 3i op een groot aantal ProLiant-servers waaronder ook bladeservers. Iain Stephen, bij HP vice-president voor 'Industry Standard Servers'; demonstreerde de toepassing met behulp van een ProLiant DL380 G5. "Dat is toch een redelijk standaard product."  

 
 

Laatste ICT nieuws

  • OutSystems brengt nieuwe template naar Azure Marketplace
    OutSystems laat aan Techzine weten een nieuwe solution template te brengen naar de Microsoft Azure Marketplace. Deze belooft het eenvoudiger te maken de snelheid van OutSystems’ low-code applicatieontwikkeling te combineren met de resilience en services van Microsoft Azure. De oplossing realiseert een naadloze koppeling tussen de twee omgevingen en integreert direct met Azure Active Directory […]
  • Salesforce-donatie geweigerd wegens banden met Amerikaanse grensbewaking
    De banden van Salesforce met de Amerikaanse grensbewaking (CBP) leiden na interne protesten ook tot meer verzet door andere partijen. Eerder ondertekenden honderden werknemers een petitie om de banden te eindigen, nu heeft de immigratiebelangenbehartigingsgroep RAICES een donatie van 250.000 dollar (213.000 euro) van de CRM-gigant geweigerd. Dat zal voor het bestuur van Salesforce als een naar […]
  • Crypto-geldgewin drijft malware: kwantiteit maakt plaats voor kwaliteit
    Malwarebytes stelde een daling in het aantal cyberaanvallen vast in het tweede kwartaal van 2018. Dat is op het eerste zicht goed nieuws, maar de kwaliteit van de malware gaat er wel op vooruit, waardoor bedrijven extra op hun hoede moeten zijn. Malwarebytes maakt die analyse in een nieuw rapport dat deze week werd gepubliceerd. […]