Nog één Nederlander in race voor droombaan PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:30
Onder de laatste zestien kandidaten voor 'de beste baan ter wereld' bevindt zich nog één Nederlander. Het gaat om Magali Heuberger uit Amsterdam. Het ministerie van Toerisme van de Australische staat Queensland heeft de lijst van vijftig kandidaten teruggeschroefd naar zestien. Iris van Nispen uit Utrecht is afgevallen.

Heuberger vestigde ruim twee weken geleden de aandacht op haar kandidatuur door in een duikpak in een watertank te springen op het Leidseplein in Amsterdam. Naast de Amsterdamse zijn nog kandidaten in de race uit India, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, Singapore, Japan, Duitsland, China, Korea en twee uit Australië.Nog één Nederlander in race voor droombaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gaat onder anderen om studenten, een receptionist, een leraar en een actrice. Zij hebben een belletje gehad van toerismeminister Peter Lawlor met de mededeling dat zij hun tas kunnen pakken. Heuberger en de andere kandidaten worden op 3 mei overgevlogen naar Hamilton Island. Op 6 mei wordt onthuld wie zes maanden lang mag rondlummelen bij het Great Barrier Reef voor een salaris van ongeveer zeventigduizend euro. Enige voorwaarde is het bijhouden van een blog op internet. De eerste 'werkdag' is 1 juni.

Het ministerie van Toerisme doopte de betrekking eerder 'de beste baan ter wereld'. In totaal 34.684 mensen solliciteerden naar de baan. De vacature maakt deel uit van een campagne, waarmee Queensland het toerisme in de staat wil bevorderen. De 'werknemer' krijgt naast het riante salaris ook gratis accommodatie in een villa met uitzicht op de oceaan en vergoeding van het vliegticket.

De winnaar van de baan moet in ruil hiervoor struinen over de witte stranden van het eiland, snorkelen, nu en dan eens een duik nemen in het zwembad en foto's en video's van zijn ervaringen posten in een wekelijkse bijdrage op internet.

Laatst aangepast ( vrijdag, 03 april 2009 20:31 )