Uitgewerkte Amerikaanse spionagesatelliet 'bedreigt' Aarde PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
maandag, 28 januari 2008 06:45

Een uitgewerkte Amerikaanse spionagesatelliet van bijna duizend kilogram en ter grootte van een minibus dreigt eind februari of begin maart op aarde neer te storten. Amerikaanse regeringsbronnen hebben dit zondagochtend gezegd.

Het is onbekend waar de satelliet eventueel terecht zal komen, zei Gordon Johndroe, een woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad. Johndroe wilde niet ingaan op vragen over de mogelijkheid de satelliet neer te schieten met een raket, zodat de baan van de val kan worden beïnvloed. De satelliet bevat de raketbrandstof hydrazine, een kleurloze vloeistof die bij contact schade kan veroorzaken.

Volgens een medewerker van het National Security Archive gaat het vermoedelijk om een fotoverkenningssatelliet, waarmee informatie wordt verworven over verdachte regeringen en terrorismenetwerken, maar ook over bedreigende natuurverschijnselen als orkanen en branden. Een regeringsfunctionaris zei dat het Congres en andere landen op de hoogte worden gehouden. Vanwege het geheime karakter van de satelliet worden geen details bekendgemaakt.

Laatst aangepast ( maandag, 28 januari 2008 06:47 )
 
 

Breaking news NASA

Nasa Shuttle news