Veerboot strandt op Engelse kust PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 01 februari 2008 12:03
Op de noordwestkust van Engeland is donderdagnacht een ferry met 23 opvarenden gestrand. De veertien passagiers werden door middel van drie helikopters van de veerboot gehaald. De negen bemanningsleden besloten eerst om aan boord te blijven om te voorkomen dat de ‘Riverdance’ zou gaan zinken, maar ook zij werden na een nieuwe noodoproep in veiligheid gebracht. Er raakte bij het incident niemand gewond.
Door stormweer strandde de veerboot op de kust bij Blackpool, in de graafschap Lancashire. "Het dek is als een lift die op en neer gaat, en van links naar rechts", zei de kustwacht. "Het is echt verschrikkelijk." Een zeer grote golf sloeg in op de ferry die van Warrenpoint in Noord-Ierland onderweg was naar Heysham in Lancashire. De lading schoof alle kanten op, auto’s kwamen op het hoofddek terecht en het schip werd instabiel. Het is nog onbekend of de ferry alsnog zal kapseizen maar de situatie is “vreselijk”, volgens de kustwacht.

De Riverdance werd in 1977 gebouwd en kan 55 auto’s meenemen en heeft een lengte van 115 meter. De ferry voer twee keer per dag over de Ierse Zee. Normaal gesproken is het een vrachtschip, maar het mag tot twaalf passagiers aan boord nemen.
Laatst aangepast ( vrijdag, 01 februari 2008 12:04 )