Na de uitzending van Peter de Vries... PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag, 04 februari 2008 07:24

De uitzending van Peter R de Vries heeft veel stof doen oplaaien.
In een ruim 2 uur lange uitzending ontvouwde een weken lang kat en muis spel wat het team van Peter met Joran heeft gespeeld.

 

Een in Nederland wonende Arubaan wist vriendschap en het vertrouwen van Joran te winnen. Vervolgens zocht deze man contact met Peter en bood aan om undercover te gaan om te proberen Joran te ontmaskeren.

Dat dit is gelukt is ook te danken aan de laatste arrestatie en vrijlating van Joran door gebrek aan bewijs. Na zijn vrijlating werd de zaak gesloten en was Joran geen officiële verdachte meer.
Hierdoor voelde hij zich zo op zijn gemak dat hij het hele verhaal meerdere malen vertelde aan zijn Arubaanse vriend. Wat Joran niet wist is dat de auto waar hij zijn verhaal deed voorzien was van opname apparatuur zodat alles wat hij vertelde werd vastgelegd.

Volgens Jordan waren hij en Natalee na een avond stappen waarbij Natalee veel gedronken had beland op het strand. Tijdens een vrijpartij werd Natalee onwel en voor dood achtergelaten in een struik terwijl Jordan in paniek een vriend belde. Deze vriend heeft vervolgens het lichaam van Natalee meegenomen met zijn boot en in zee gedumpt.
Jordan gaf aan dat ze nooit zeker zijn geweest of Natalee ook daadwerkelijk dood was of dat ze in coma was geraakt.

Niet alleen de inhoud van het verhaal maar vooral de emotieloze manier waarop Joran zijn verhaal elke keer deed was afschuwelijk.
Het ontbreekt Joran totaal aan respect voor alles en iedereen. "Ik heb er geen nacht van wakker gelegen" werd een aantal malen door hem gezegd.

Toen hij zich eenmaal onschendbaar achtte was hij er op uit om ook nog een aanzienlijke schade vergoeding te eisen wegens emotionele schade die hij had opgelopen tijdens de afgelopen 2 jaren…

De reactie van Natalee's moeder was het volgende :
"Ik hoop dat hij vanaf nu nooit meer rustig slaapt, dat alle rust wordt weggenomen. Ik hoop dat zijn leven een levende hel wordt."

De rechter heeft vrijdag de vordering van het OM afgewezen. Omdat Joran van der Sloot al twee keer eerder is aangehouden en tijdelijk heeft vastgezeten, vindt de rechter dat aan een hernieuwde voorlopige hechtenis zeer zware eisen moeten worden gesteld. De bekentenis die Peter R. de Vries zondagavond in zijn tv-programma liet zien, voldoet niet aan die eisen. Het gerechtelijk vooronderzoek is wel heropend en hieruit moet blijken of het bewijs voldoende is om Joran aan te houden.

Laatst aangepast ( maandag, 04 februari 2008 10:58 )