Korte nieuws-update rond zaak Joran PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
dinsdag, 05 februari 2008 07:37
Joran van der Sloot is maandag ondergedoken, maar beschikbaar om opnieuw door de politie te worden verhoord. Dat zei zijn advocaat Bert de Rooij in het actualiteitenprogramma NOVA. De politie weet volgens hem waar Van der Sloot verblijft. Het verhoor zou deze week nog kunnen plaatsvinden, zei De Rooij.
ABC news in Amsterdam vanwege Joran
Wie gisteravond over de Amsterdamse grachten liep, kon er de verslaggever Chris Cuomo van de Amerikaanse tv-zender ABC News tegen het lijf lopen. Hij was er niet vanwege de 'canals and the coffeeshops', maar om live verslag te doen van de bekentenis van Joran van der Sloot

OM: 'Zaak is niet opgelost door Peter R. de Vries'
"Met wat Peter R. de Vries op televisie heeft aangedragen is de zaak-Holloway niet opgelost, want het moet ook leiden tot een veroordeling in de rechtszaal." Dat heeft het Openbaar Ministerie op Aruba gisteren tijdens een persconferentie benadrukt.
"Het zijn twee verschillende waarheden", zei hoofdofficier van justitie Hans Mos. "Het is nu aan ons nu om te bekijken of het materiaal leidt tot een strafvervolging, en tot het voor de rechter brengen van de zaak. We moeten alles onderzoeken en weten bijvoorbeeld niet of Joran van der Sloot echt stoned was toen hij zijn verklaring in de auto aflegde."

Blond meisje
Joran bulkt van het geld en is er gek op. Dat meldde Patrick van der Eem. Zo zou hij zonder blikken of blozen 4000 euro per avond verspelen. Verder is hij naar verluidt verslaafd aan het internetspel Titan waar hij speelt onder Joran888 en een blond meisje als icoontje heeft. "Net als Natalee", aldus Van der Eem bij Pauw en Witteman maandag.

Litteken
Het litteken van zakenman Patrick van der Eem is overigens het resultaat van een vechtpartij. Dat zei de infiltrant bij Pauw en Witteman. Het incident gebeurde 14 jaar geleden. De ondernemer was toen 20.