Microsoft bereidt Virtual Earth voor op de derde dimensie PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 08 februari 2008 14:00

Microsoft is van plan om Virtual Earth te voorzien van een geavanceerd driedimensionaal jasje, met behulp van de aankoop van Caligari.

Caligari is een klein bedrijf dat software maakt voor het vervaardigen van 3D-modellen en animaties. Welk bedrag er met de overname van Caligari gemoeid is, is niet bekend gemaakt, meldt TechCrunch. Caligari's trueSpace software is in staat om nagenoeg fotorealistische omgevingen te renderen, met behulp van een interface die zeer gebruiksvriendelijk is voor consumenten.

Modellen van locaties

Verwacht wordt dan ook dat deze software in Virtual Earth zal worden geïmplementeerd , zodat gebruikers de mogelijkheid krijgen om gedetailleerde modellen te maken van specifieke locaties. Naast de modelingsoftware biedt Caligari ook software die het mogelijk maakt om animaties te maken waarbij door een driedimensionale beweging wordt bewogen, hetgeen eveneens een optie zou zijn binnen Virtual Earth.

Niet de eerste stappen in 3D

Het zijn niet de eerste driedimensionale stappen die Microsoft zet op het gebied van Virtual Earth. Het bedrijf lanceerde mei vorig jaar al een aantal gebieden die in 3D getoond werden en deze technologie zal daar op voortborduren. Microsoft is overigens niet het eerste bedrijf dat van plan is om de virtuele wereld de derde dimensie in te trekken.

Klik Hier!

Concurrent Google deed het al in 2006, door de aankoop van SketchUp , een 3D-pakket waarmee gebruikers nu driedimensionale objecten binnen Google Earth kunnen plaatsen. Caligari is wat dat betreft niet helemaal te vergelijken met SketchUp, aangezien het pakket meer is gericht op het creëren van driedimensionale omgevingen, in plaats van slechts enkele objecten.

Laatst aangepast ( vrijdag, 08 februari 2008 14:03 )
 
 

Laatste ICT nieuws

  • OutSystems brengt nieuwe template naar Azure Marketplace
    OutSystems laat aan Techzine weten een nieuwe solution template te brengen naar de Microsoft Azure Marketplace. Deze belooft het eenvoudiger te maken de snelheid van OutSystems’ low-code applicatieontwikkeling te combineren met de resilience en services van Microsoft Azure. De oplossing realiseert een naadloze koppeling tussen de twee omgevingen en integreert direct met Azure Active Directory […]
  • Salesforce-donatie geweigerd wegens banden met Amerikaanse grensbewaking
    De banden van Salesforce met de Amerikaanse grensbewaking (CBP) leiden na interne protesten ook tot meer verzet door andere partijen. Eerder ondertekenden honderden werknemers een petitie om de banden te eindigen, nu heeft de immigratiebelangenbehartigingsgroep RAICES een donatie van 250.000 dollar (213.000 euro) van de CRM-gigant geweigerd. Dat zal voor het bestuur van Salesforce als een naar […]
  • Crypto-geldgewin drijft malware: kwantiteit maakt plaats voor kwaliteit
    Malwarebytes stelde een daling in het aantal cyberaanvallen vast in het tweede kwartaal van 2018. Dat is op het eerste zicht goed nieuws, maar de kwaliteit van de malware gaat er wel op vooruit, waardoor bedrijven extra op hun hoede moeten zijn. Malwarebytes maakt die analyse in een nieuw rapport dat deze week werd gepubliceerd. […]