Microsoft bereidt Virtual Earth voor op de derde dimensie PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 08 februari 2008 14:00

Microsoft is van plan om Virtual Earth te voorzien van een geavanceerd driedimensionaal jasje, met behulp van de aankoop van Caligari.

Caligari is een klein bedrijf dat software maakt voor het vervaardigen van 3D-modellen en animaties. Welk bedrag er met de overname van Caligari gemoeid is, is niet bekend gemaakt, meldt TechCrunch. Caligari's trueSpace software is in staat om nagenoeg fotorealistische omgevingen te renderen, met behulp van een interface die zeer gebruiksvriendelijk is voor consumenten.

Modellen van locaties

Verwacht wordt dan ook dat deze software in Virtual Earth zal worden geïmplementeerd , zodat gebruikers de mogelijkheid krijgen om gedetailleerde modellen te maken van specifieke locaties. Naast de modelingsoftware biedt Caligari ook software die het mogelijk maakt om animaties te maken waarbij door een driedimensionale beweging wordt bewogen, hetgeen eveneens een optie zou zijn binnen Virtual Earth.

Niet de eerste stappen in 3D

Het zijn niet de eerste driedimensionale stappen die Microsoft zet op het gebied van Virtual Earth. Het bedrijf lanceerde mei vorig jaar al een aantal gebieden die in 3D getoond werden en deze technologie zal daar op voortborduren. Microsoft is overigens niet het eerste bedrijf dat van plan is om de virtuele wereld de derde dimensie in te trekken.

Klik Hier!

Concurrent Google deed het al in 2006, door de aankoop van SketchUp , een 3D-pakket waarmee gebruikers nu driedimensionale objecten binnen Google Earth kunnen plaatsen. Caligari is wat dat betreft niet helemaal te vergelijken met SketchUp, aangezien het pakket meer is gericht op het creëren van driedimensionale omgevingen, in plaats van slechts enkele objecten.

Laatst aangepast ( vrijdag, 08 februari 2008 14:03 )
 
 

Laatste ICT nieuws

  • Microsoft brengt nieuwe Insider Preview-build voor Windows 10 19H1 uit
    Microsoft heeft vandaag een nieuwe Insider Preview Build voor Windows 10 uitgebracht. Het gaat om Build 18242 (19H1) voor Skip Ahead-gebruikers. De build brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar wel een hele reeks verbeteringen, fixes en kleine wijzigingen. Windows 10 19H1 is de grote Windows-release die moet volgen op de oktober 2018-update. Verwacht […]
  • Google sluit grote deal met autofabrikant en brengt Android naar auto’s
    Vanaf 2021 zullen miljoenen auto’s wereldwijd beschikken over mediadisplays die aangedreven worden door Google’s Android OS. Daarvoor is het technologiebedrijf een samenwerking aangegaan met de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, dat meer auto’s verkoopt dan welk ander autofabrikantencollectief dan ook. Binnen de samenwerking is overeengekomen dat Google het besturingssysteem bouwt dat dient voor entertainment- en GPS-systemen. Die nieuwe […]
  • Apple heeft volledige 14 miljard euro terugbetaald aan Ierland
    In augustus 2016 besloot de Europese Commissie dat Apple onterecht belastingvoordelen had gekregen van de Ierse overheid. Om die reden moest de Ierse overheid 14 miljard euro aan achterstallige belastingen claimen bij de Amerikaanse technologiegigant. Zowel Apple als de Ierse regering gaan hier tegen in hoger beroep, maar ondertussen blijkt Ierland het volledige bedrag geïnd […]