Microsoft bereidt Virtual Earth voor op de derde dimensie PDF Print E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 08 februari 2008 14:00

Microsoft is van plan om Virtual Earth te voorzien van een geavanceerd driedimensionaal jasje, met behulp van de aankoop van Caligari.

Caligari is een klein bedrijf dat software maakt voor het vervaardigen van 3D-modellen en animaties. Welk bedrag er met de overname van Caligari gemoeid is, is niet bekend gemaakt, meldt TechCrunch. Caligari's trueSpace software is in staat om nagenoeg fotorealistische omgevingen te renderen, met behulp van een interface die zeer gebruiksvriendelijk is voor consumenten.

Modellen van locaties

Verwacht wordt dan ook dat deze software in Virtual Earth zal worden geïmplementeerd , zodat gebruikers de mogelijkheid krijgen om gedetailleerde modellen te maken van specifieke locaties. Naast de modelingsoftware biedt Caligari ook software die het mogelijk maakt om animaties te maken waarbij door een driedimensionale beweging wordt bewogen, hetgeen eveneens een optie zou zijn binnen Virtual Earth.

Niet de eerste stappen in 3D

Het zijn niet de eerste driedimensionale stappen die Microsoft zet op het gebied van Virtual Earth. Het bedrijf lanceerde mei vorig jaar al een aantal gebieden die in 3D getoond werden en deze technologie zal daar op voortborduren. Microsoft is overigens niet het eerste bedrijf dat van plan is om de virtuele wereld de derde dimensie in te trekken.

Klik Hier!

Concurrent Google deed het al in 2006, door de aankoop van SketchUp , een 3D-pakket waarmee gebruikers nu driedimensionale objecten binnen Google Earth kunnen plaatsen. Caligari is wat dat betreft niet helemaal te vergelijken met SketchUp, aangezien het pakket meer is gericht op het creëren van driedimensionale omgevingen, in plaats van slechts enkele objecten.

Laatst aangepast ( vrijdag, 08 februari 2008 14:03 )
 
 

Laatste ICT nieuws

  • Nieuwe Philips Momentum monitoren richten zich op console gaming
    MMD heeft zojuist de nieuwe monitor line-up Philips Momentum aangekondigd. Bij deze reeks ligt de focus op home entertainment, met in het bijzonder console gaming. De Philips 436M6VBPAB met een 4K UHD resolutie (3940×2160) en 43-inch VA-paneel  is het eerste model dat op de markt komt. Tijdens de presentatie claimt MMD dat de gemiddelde helderheid […]
  • GitHub lanceert een leer- en trainingtool voor ontwikkelaars
    GitHub lanceert vandaag GitHub Learning Lab, een programma dat gericht is op ontwikkelaars die nieuwe skills willen leren zonder dat ze GitHub moeten verlaten. Naast de nieuwe tool helpt GitHub je ook om de geleerde skills toe te passen op het software development platform. “GitHub wil meer zijn dan een thuis voor code. Het is […]
  • Tim Cook: Apple gaat iOS en macOS niet samenvoegen
    Er is lange tijd over gespeculeerd: Apple zou iOS en macOS willen samenvoegen. Op die manier zou het bedrijf voor een betere gebruikservaring willen zorgen. Nu stelt CEO Tim Cook echter dat het bedrijf hier niet naartoe werkt. Hij denkt dat klanten dat niet willen. Dat valt te lezen in een interview dat vandaag in […]