Yahoo verwerpt bod Microsoft: veel te laag PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
zaterdag, 09 februari 2008 21:37

De raad van bestuur van Yahoo vindt dat het overnamebod van 44,6 miljard dollar het bedrijf 'gigantisch onderwaardeert', zo meldt de Wall Street Journal.

Vrijdag vergaderde de raad van bestuur van Yahoo over het vijandige bod van Microsoft, en toen is besloten om het bod formeel af te wijzen in een brief die maandag naar Redmond zal worden gestuurd. Dat bericht de Wall Street Journal, die zich daarbij baseert op een 'ingewijde bron'.

Minstens 56 miljard

Met het Microsoftbod van 44,6 miljard dollar, oftewel 31 dollar per aandeel, wordt de waarde van Yahoo 'zwaar onderschat', zo meent het bestuur. In het plan zou ook onvoldoende rekening zijn gehouden met de mogelijkheid dat mededingingsautoriteiten de overname obstrueren.

Volgens de bestuurders heeft Microsoft de kwakkelende beurskoers van Yahoo aangegrepen om het bedrijf 'in te pikken'. De raad zou pas serieus willen gaan nadenken over een bod van minimaal 40 dollar per aandeel, oftewel ruim 56 miljard dollar totaal.

Assimilatie

Afgelopen week werd na de openingszet van Redmond snel duidelijk dat het management van Yahoo niet bepaald gelukkig was het overnamebod. Jerry Yang cs hielden zich vooral bezig met het zoeken naar een realistisch alternatief voor de dreigende assimilatie door Microsoft.

Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met Google, dat graag de advertenties op de zoeksite van Yahoo wil verzorgen, in ruil voor een ongenoemd miljardenbedrag. Zo'n strategisch partnerschap zou Yahoo uit handen van Microsoft houden, maar kan ook rekenen op gefronste wenkbrauwen van antitrust-waakhonden.

 
 

Laatste ICT nieuws

  • OutSystems brengt nieuwe template naar Azure Marketplace
    OutSystems laat aan Techzine weten een nieuwe solution template te brengen naar de Microsoft Azure Marketplace. Deze belooft het eenvoudiger te maken de snelheid van OutSystems’ low-code applicatieontwikkeling te combineren met de resilience en services van Microsoft Azure. De oplossing realiseert een naadloze koppeling tussen de twee omgevingen en integreert direct met Azure Active Directory […]
  • Salesforce-donatie geweigerd wegens banden met Amerikaanse grensbewaking
    De banden van Salesforce met de Amerikaanse grensbewaking (CBP) leiden na interne protesten ook tot meer verzet door andere partijen. Eerder ondertekenden honderden werknemers een petitie om de banden te eindigen, nu heeft de immigratiebelangenbehartigingsgroep RAICES een donatie van 250.000 dollar (213.000 euro) van de CRM-gigant geweigerd. Dat zal voor het bestuur van Salesforce als een naar […]
  • Crypto-geldgewin drijft malware: kwantiteit maakt plaats voor kwaliteit
    Malwarebytes stelde een daling in het aantal cyberaanvallen vast in het tweede kwartaal van 2018. Dat is op het eerste zicht goed nieuws, maar de kwaliteit van de malware gaat er wel op vooruit, waardoor bedrijven extra op hun hoede moeten zijn. Malwarebytes maakt die analyse in een nieuw rapport dat deze week werd gepubliceerd. […]