Yahoo verwerpt bod Microsoft: veel te laag PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
zaterdag, 09 februari 2008 21:37

De raad van bestuur van Yahoo vindt dat het overnamebod van 44,6 miljard dollar het bedrijf 'gigantisch onderwaardeert', zo meldt de Wall Street Journal.

Vrijdag vergaderde de raad van bestuur van Yahoo over het vijandige bod van Microsoft, en toen is besloten om het bod formeel af te wijzen in een brief die maandag naar Redmond zal worden gestuurd. Dat bericht de Wall Street Journal, die zich daarbij baseert op een 'ingewijde bron'.

Minstens 56 miljard

Met het Microsoftbod van 44,6 miljard dollar, oftewel 31 dollar per aandeel, wordt de waarde van Yahoo 'zwaar onderschat', zo meent het bestuur. In het plan zou ook onvoldoende rekening zijn gehouden met de mogelijkheid dat mededingingsautoriteiten de overname obstrueren.

Volgens de bestuurders heeft Microsoft de kwakkelende beurskoers van Yahoo aangegrepen om het bedrijf 'in te pikken'. De raad zou pas serieus willen gaan nadenken over een bod van minimaal 40 dollar per aandeel, oftewel ruim 56 miljard dollar totaal.

Assimilatie

Afgelopen week werd na de openingszet van Redmond snel duidelijk dat het management van Yahoo niet bepaald gelukkig was het overnamebod. Jerry Yang cs hielden zich vooral bezig met het zoeken naar een realistisch alternatief voor de dreigende assimilatie door Microsoft.

Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met Google, dat graag de advertenties op de zoeksite van Yahoo wil verzorgen, in ruil voor een ongenoemd miljardenbedrag. Zo'n strategisch partnerschap zou Yahoo uit handen van Microsoft houden, maar kan ook rekenen op gefronste wenkbrauwen van antitrust-waakhonden.

 
 

Laatste ICT nieuws

  • Google Work Insights helpt bedrijven te begrijpen hoe ze werken
    Google heeft een nieuwe dienst genaamd Work Insights gelanceerd. Daarmee kunnen bedrijven meer inzicht krijgen in hoe hun werknemers de G Suite-producten gebruiken en hoe teams samenwerken met deze tools. Als een bedrijf nieuwe tools gaat gebruiken, is er altijd een overgangsperiode. Bovendien nemen niet alle werknemers de nieuwe tools even snel in gebruik. Maar […]
  • Microsoft brengt nieuwe Insider Preview-build voor Windows 10 19H1 uit
    Microsoft heeft vandaag een nieuwe Insider Preview Build voor Windows 10 uitgebracht. Het gaat om Build 18242 (19H1) voor Skip Ahead-gebruikers. De build brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar wel een hele reeks verbeteringen, fixes en kleine wijzigingen. Windows 10 19H1 is de grote Windows-release die moet volgen op de oktober 2018-update. Verwacht […]
  • Google sluit grote deal met autofabrikant en brengt Android naar auto’s
    Vanaf 2021 zullen miljoenen auto’s wereldwijd beschikken over mediadisplays die aangedreven worden door Google’s Android OS. Daarvoor is het technologiebedrijf een samenwerking aangegaan met de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, dat meer auto’s verkoopt dan welk ander autofabrikantencollectief dan ook. Binnen de samenwerking is overeengekomen dat Google het besturingssysteem bouwt dat dient voor entertainment- en GPS-systemen. Die nieuwe […]