Yahoo verwerpt bod Microsoft: veel te laag PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
zaterdag, 09 februari 2008 21:37

De raad van bestuur van Yahoo vindt dat het overnamebod van 44,6 miljard dollar het bedrijf 'gigantisch onderwaardeert', zo meldt de Wall Street Journal.

Vrijdag vergaderde de raad van bestuur van Yahoo over het vijandige bod van Microsoft, en toen is besloten om het bod formeel af te wijzen in een brief die maandag naar Redmond zal worden gestuurd. Dat bericht de Wall Street Journal, die zich daarbij baseert op een 'ingewijde bron'.

Minstens 56 miljard

Met het Microsoftbod van 44,6 miljard dollar, oftewel 31 dollar per aandeel, wordt de waarde van Yahoo 'zwaar onderschat', zo meent het bestuur. In het plan zou ook onvoldoende rekening zijn gehouden met de mogelijkheid dat mededingingsautoriteiten de overname obstrueren.

Volgens de bestuurders heeft Microsoft de kwakkelende beurskoers van Yahoo aangegrepen om het bedrijf 'in te pikken'. De raad zou pas serieus willen gaan nadenken over een bod van minimaal 40 dollar per aandeel, oftewel ruim 56 miljard dollar totaal.

Assimilatie

Afgelopen week werd na de openingszet van Redmond snel duidelijk dat het management van Yahoo niet bepaald gelukkig was het overnamebod. Jerry Yang cs hielden zich vooral bezig met het zoeken naar een realistisch alternatief voor de dreigende assimilatie door Microsoft.

Zo zou het bedrijf in gesprek zijn met Google, dat graag de advertenties op de zoeksite van Yahoo wil verzorgen, in ruil voor een ongenoemd miljardenbedrag. Zo'n strategisch partnerschap zou Yahoo uit handen van Microsoft houden, maar kan ook rekenen op gefronste wenkbrauwen van antitrust-waakhonden.

 
 

Laatste ICT nieuws

  • Nieuwe Philips Momentum monitoren richten zich op console gaming
    MMD heeft zojuist de nieuwe monitor line-up Philips Momentum aangekondigd. Bij deze reeks ligt de focus op home entertainment, met in het bijzonder console gaming. De Philips 436M6VBPAB met een 4K UHD resolutie (3940×2160) en 43-inch VA-paneel  is het eerste model dat op de markt komt. Tijdens de presentatie claimt MMD dat de gemiddelde helderheid […]
  • GitHub lanceert een leer- en trainingtool voor ontwikkelaars
    GitHub lanceert vandaag GitHub Learning Lab, een programma dat gericht is op ontwikkelaars die nieuwe skills willen leren zonder dat ze GitHub moeten verlaten. Naast de nieuwe tool helpt GitHub je ook om de geleerde skills toe te passen op het software development platform. “GitHub wil meer zijn dan een thuis voor code. Het is […]
  • Tim Cook: Apple gaat iOS en macOS niet samenvoegen
    Er is lange tijd over gespeculeerd: Apple zou iOS en macOS willen samenvoegen. Op die manier zou het bedrijf voor een betere gebruikservaring willen zorgen. Nu stelt CEO Tim Cook echter dat het bedrijf hier niet naartoe werkt. Hij denkt dat klanten dat niet willen. Dat valt te lezen in een interview dat vandaag in […]