ICT
Financiën openbaart geheim aanbestedingsdocument PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 06 februari 2008 19:23

Het aanbestedingsdocument voor de overheidsdesktop wordt toch openbaar gemaakt. Beveiligingsexperts waren al kritisch over geheimhouding door minister Bos.

Volgens Tweede Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij zal het document vanaf donderdag publiekelijk beschikbaar zijn op website van het Ministerie van Financiën.

Het overleg over de aanbesteding tussen betrokken ambtenaren en kamerleden blijft wel achter gesloten deuren en eventuele experts zullen geheimhouding moeten beloven.

Lees meer...
 
Blu-ray definitief de opvolger van dvd PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 21:45
Blu-ray heeft de strijd met hd-dvd gewonnen en zal de opvolger worden van de dvd. "Blu-ray gaat het absoluut winnen", aldus retailer Ton Hoogeboom van RAF Digital Media. Blu-ray en hd-dvd zijn formaten die scherp beeld geven dan dvd en interactieve mogelijkheden bieden.
Lees meer...
 
Kamerdebat over dubieuze desktopaanbesteding PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 18:48

De onthulling van een ogenschijnlijk eenzijdige aanbesteding is voor de SP reden om de minister van Financiën op het matje te roepen.

Inzet van de strijd is een artikel, waarin werd gemeld dat de aanbesteding met de codenaam GOUD (Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop) erg stellig de indruk wekt richting Microsoft-producten te zijn geschreven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 18:50 )
Lees meer...
 
Aanbesteding overheidsdesktop trekt Microsoft voor PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 07:05

Bedrijven die willen meedingen naar een nieuwe overheidsdesktop moeten zich schikken naar Microsoft standaarden, terwijl juist open standaarden onderbelicht blijven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 07:06 )
Lees meer...
 
SP: Al 250 meldingen ict-verkwisting PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
maandag, 28 januari 2008 12:52

Kamerlid Arda Gerkens (SP) roept op de klok te luiden over geldverslindende ict-projecten van de Rijksoverheid. In één dag stroomden reeds 250 reacties binnen.

De SP opende zondag een eenvoudig meldpunt op de website. "Kent u zelf, bijvoorbeeld als ambtenaar of als ondernemer, concrete voorbeelden van verspilling van belastinggeld aan ict-projecten? Laat het ons weten!", aldus de oproep op de site.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5
 

Laatste ICT nieuws

  • Nieuwe Philips Momentum monitoren richten zich op console gaming
    MMD heeft zojuist de nieuwe monitor line-up Philips Momentum aangekondigd. Bij deze reeks ligt de focus op home entertainment, met in het bijzonder console gaming. De Philips 436M6VBPAB met een 4K UHD resolutie (3940×2160) en 43-inch VA-paneel  is het eerste model dat op de markt komt. Tijdens de presentatie claimt MMD dat de gemiddelde helderheid […]
  • GitHub lanceert een leer- en trainingtool voor ontwikkelaars
    GitHub lanceert vandaag GitHub Learning Lab, een programma dat gericht is op ontwikkelaars die nieuwe skills willen leren zonder dat ze GitHub moeten verlaten. Naast de nieuwe tool helpt GitHub je ook om de geleerde skills toe te passen op het software development platform. “GitHub wil meer zijn dan een thuis voor code. Het is […]
  • Tim Cook: Apple gaat iOS en macOS niet samenvoegen
    Er is lange tijd over gespeculeerd: Apple zou iOS en macOS willen samenvoegen. Op die manier zou het bedrijf voor een betere gebruikservaring willen zorgen. Nu stelt CEO Tim Cook echter dat het bedrijf hier niet naartoe werkt. Hij denkt dat klanten dat niet willen. Dat valt te lezen in een interview dat vandaag in […]