ICT
Financiën openbaart geheim aanbestedingsdocument PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 06 februari 2008 19:23

Het aanbestedingsdocument voor de overheidsdesktop wordt toch openbaar gemaakt. Beveiligingsexperts waren al kritisch over geheimhouding door minister Bos.

Volgens Tweede Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij zal het document vanaf donderdag publiekelijk beschikbaar zijn op website van het Ministerie van Financiën.

Het overleg over de aanbesteding tussen betrokken ambtenaren en kamerleden blijft wel achter gesloten deuren en eventuele experts zullen geheimhouding moeten beloven.

Lees meer...
 
Blu-ray definitief de opvolger van dvd PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 21:45
Blu-ray heeft de strijd met hd-dvd gewonnen en zal de opvolger worden van de dvd. "Blu-ray gaat het absoluut winnen", aldus retailer Ton Hoogeboom van RAF Digital Media. Blu-ray en hd-dvd zijn formaten die scherp beeld geven dan dvd en interactieve mogelijkheden bieden.
Lees meer...
 
Kamerdebat over dubieuze desktopaanbesteding PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 18:48

De onthulling van een ogenschijnlijk eenzijdige aanbesteding is voor de SP reden om de minister van Financiën op het matje te roepen.

Inzet van de strijd is een artikel, waarin werd gemeld dat de aanbesteding met de codenaam GOUD (Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop) erg stellig de indruk wekt richting Microsoft-producten te zijn geschreven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 18:50 )
Lees meer...
 
Aanbesteding overheidsdesktop trekt Microsoft voor PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 07:05

Bedrijven die willen meedingen naar een nieuwe overheidsdesktop moeten zich schikken naar Microsoft standaarden, terwijl juist open standaarden onderbelicht blijven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 07:06 )
Lees meer...
 
SP: Al 250 meldingen ict-verkwisting PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
maandag, 28 januari 2008 12:52

Kamerlid Arda Gerkens (SP) roept op de klok te luiden over geldverslindende ict-projecten van de Rijksoverheid. In één dag stroomden reeds 250 reacties binnen.

De SP opende zondag een eenvoudig meldpunt op de website. "Kent u zelf, bijvoorbeeld als ambtenaar of als ondernemer, concrete voorbeelden van verspilling van belastinggeld aan ict-projecten? Laat het ons weten!", aldus de oproep op de site.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5
 

Laatste ICT nieuws

  • OutSystems brengt nieuwe template naar Azure Marketplace
    OutSystems laat aan Techzine weten een nieuwe solution template te brengen naar de Microsoft Azure Marketplace. Deze belooft het eenvoudiger te maken de snelheid van OutSystems’ low-code applicatieontwikkeling te combineren met de resilience en services van Microsoft Azure. De oplossing realiseert een naadloze koppeling tussen de twee omgevingen en integreert direct met Azure Active Directory […]
  • Salesforce-donatie geweigerd wegens banden met Amerikaanse grensbewaking
    De banden van Salesforce met de Amerikaanse grensbewaking (CBP) leiden na interne protesten ook tot meer verzet door andere partijen. Eerder ondertekenden honderden werknemers een petitie om de banden te eindigen, nu heeft de immigratiebelangenbehartigingsgroep RAICES een donatie van 250.000 dollar (213.000 euro) van de CRM-gigant geweigerd. Dat zal voor het bestuur van Salesforce als een naar […]
  • Crypto-geldgewin drijft malware: kwantiteit maakt plaats voor kwaliteit
    Malwarebytes stelde een daling in het aantal cyberaanvallen vast in het tweede kwartaal van 2018. Dat is op het eerste zicht goed nieuws, maar de kwaliteit van de malware gaat er wel op vooruit, waardoor bedrijven extra op hun hoede moeten zijn. Malwarebytes maakt die analyse in een nieuw rapport dat deze week werd gepubliceerd. […]