ICT
Financiën openbaart geheim aanbestedingsdocument PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 06 februari 2008 19:23

Het aanbestedingsdocument voor de overheidsdesktop wordt toch openbaar gemaakt. Beveiligingsexperts waren al kritisch over geheimhouding door minister Bos.

Volgens Tweede Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij zal het document vanaf donderdag publiekelijk beschikbaar zijn op website van het Ministerie van Financiën.

Het overleg over de aanbesteding tussen betrokken ambtenaren en kamerleden blijft wel achter gesloten deuren en eventuele experts zullen geheimhouding moeten beloven.

Lees meer...
 
Blu-ray definitief de opvolger van dvd PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 21:45
Blu-ray heeft de strijd met hd-dvd gewonnen en zal de opvolger worden van de dvd. "Blu-ray gaat het absoluut winnen", aldus retailer Ton Hoogeboom van RAF Digital Media. Blu-ray en hd-dvd zijn formaten die scherp beeld geven dan dvd en interactieve mogelijkheden bieden.
Lees meer...
 
Kamerdebat over dubieuze desktopaanbesteding PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 18:48

De onthulling van een ogenschijnlijk eenzijdige aanbesteding is voor de SP reden om de minister van Financiën op het matje te roepen.

Inzet van de strijd is een artikel, waarin werd gemeld dat de aanbesteding met de codenaam GOUD (Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop) erg stellig de indruk wekt richting Microsoft-producten te zijn geschreven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 18:50 )
Lees meer...
 
Aanbesteding overheidsdesktop trekt Microsoft voor PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 30 januari 2008 07:05

Bedrijven die willen meedingen naar een nieuwe overheidsdesktop moeten zich schikken naar Microsoft standaarden, terwijl juist open standaarden onderbelicht blijven.

Laatst aangepast ( woensdag, 30 januari 2008 07:06 )
Lees meer...
 
SP: Al 250 meldingen ict-verkwisting PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
maandag, 28 januari 2008 12:52

Kamerlid Arda Gerkens (SP) roept op de klok te luiden over geldverslindende ict-projecten van de Rijksoverheid. In één dag stroomden reeds 250 reacties binnen.

De SP opende zondag een eenvoudig meldpunt op de website. "Kent u zelf, bijvoorbeeld als ambtenaar of als ondernemer, concrete voorbeelden van verspilling van belastinggeld aan ict-projecten? Laat het ons weten!", aldus de oproep op de site.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5
 

Laatste ICT nieuws

  • Microsoft brengt nieuwe Insider Preview-build voor Windows 10 19H1 uit
    Microsoft heeft vandaag een nieuwe Insider Preview Build voor Windows 10 uitgebracht. Het gaat om Build 18242 (19H1) voor Skip Ahead-gebruikers. De build brengt geen nieuwe functies met zich mee, maar wel een hele reeks verbeteringen, fixes en kleine wijzigingen. Windows 10 19H1 is de grote Windows-release die moet volgen op de oktober 2018-update. Verwacht […]
  • Google sluit grote deal met autofabrikant en brengt Android naar auto’s
    Vanaf 2021 zullen miljoenen auto’s wereldwijd beschikken over mediadisplays die aangedreven worden door Google’s Android OS. Daarvoor is het technologiebedrijf een samenwerking aangegaan met de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, dat meer auto’s verkoopt dan welk ander autofabrikantencollectief dan ook. Binnen de samenwerking is overeengekomen dat Google het besturingssysteem bouwt dat dient voor entertainment- en GPS-systemen. Die nieuwe […]
  • Apple heeft volledige 14 miljard euro terugbetaald aan Ierland
    In augustus 2016 besloot de Europese Commissie dat Apple onterecht belastingvoordelen had gekregen van de Ierse overheid. Om die reden moest de Ierse overheid 14 miljard euro aan achterstallige belastingen claimen bij de Amerikaanse technologiegigant. Zowel Apple als de Ierse regering gaan hier tegen in hoger beroep, maar ondertussen blijkt Ierland het volledige bedrag geïnd […]