Overig nieuws
Obama: Een wereld zonder kernwapens graag PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:53

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich uitgesproken voor het volledig uitbannen van kernwapens. In een town hall meeting met vooral Franse en Duitse jongeren in Straatsburg zei Obama dat hij bij zijn bezoek aan Praag, aanstaande zondag, een plan zal ontvouwen voor een wereld zonder kernwapens.

Volgens de Amerikaanse president vormen de verspreiding en de mogelijke diefstal van kernwapens een bedreiging voor de wereld, ook al is de Koude Oorlog voorbij. Als de VS en hun bondgenoten streven naar een kernwapenvrije wereld dan hebben zij ook het 'morele recht' bij Noord-Korea en Iran erop aan te dringen af te zien van nucleaire wapens, betoogde Obama,die als een rockster werd verwelkomd door het publiek.

Eerder deze week zeiden Obama en zijn Russische ambtsgenoot Medvedev dat ze een accoord over een nieuw kernwapenverdrag willen bereiken voor het huidige verdrag in december afloopt.

 

 
Nog één Nederlander in race voor droombaan PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:30
Onder de laatste zestien kandidaten voor 'de beste baan ter wereld' bevindt zich nog één Nederlander. Het gaat om Magali Heuberger uit Amsterdam. Het ministerie van Toerisme van de Australische staat Queensland heeft de lijst van vijftig kandidaten teruggeschroefd naar zestien. Iris van Nispen uit Utrecht is afgevallen.

Heuberger vestigde ruim twee weken geleden de aandacht op haar kandidatuur door in een duikpak in een watertank te springen op het Leidseplein in Amsterdam. Naast de Amsterdamse zijn nog kandidaten in de race uit India, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, Singapore, Japan, Duitsland, China, Korea en twee uit Australië.Nog één Nederlander in race voor droombaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast ( vrijdag, 03 april 2009 20:31 )
Lees meer...
 
Amsterdamse metro's vanaf 2019 zonder bestuurder PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:05

De metro's in Amsterdam rijden vanaf 2019 zonder bestuurder. Vanaf 2014 gaan de eerste metro's op de Oostlijn automatisch rijden, waarna dit geleidelijk wordt uitgebreid. Vanuit een controlekamer worden straks alleen nog op afstand de tijden doorgegeven en de metro's in de gaten gehouden. Dat is althans het plan van de gemeente Amsterdam.

Lees meer...
 
Gevechtstanks krijgen koelingssysteem. PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 27 februari 2008 21:32
 Defensie wil de 82 Leopard-gevechtstanks voorzien van een klimaatbeheersingssysteem en een extra stroomvoorziening. Hierdoor zijn de gevechtstanks ook inzetbaar zijn in hete gebieden.

Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Nu kunnen de dichte, gepantserde voertuigen niet ingezet worden bij een temperatuur boven 40 graden Celsius, omdat ze beperkte ventilatiemogelijkheden hebben. De hoge temperatuur binnen leidt tot problemen voor zowel de bemanning als het materieel.
Laatst aangepast ( zondag, 14 september 2008 12:36 )
Lees meer...
 
Subsidie voor zonnepanelen verruimd. PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 27 februari 2008 21:29

De subsidie voor zonnepanelen waarmee particulieren stroom opwekken wordt verruimd. De grens aan het vermogen wordt verhoogd. Dat heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken dinsdag toegezegd aan de Tweede Kamer.

De coalitiepartijen hadden hierop aangedrongen. Volgens CDA-Kamerlid Joop Atsma is met de verruiming een bedrag gemoeid van 30 miljoen euro. Volgens PvdA-Kamerlid Diederik Samsom wordt hiermee in vier jaar tijd in totaal 20 megawatt opgewekt, meer dan de 70 miljoen megawatt in de regeling zoals die is voorgesteld door de minister. Het gaat om 10.000 tot 20.000 woningen meer, die in aanmerking komen voor subsidie.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5
 

Gadgets nieuws