Welkom bij het Nieuws op Internet
Obama: Een wereld zonder kernwapens graag PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:53

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich uitgesproken voor het volledig uitbannen van kernwapens. In een town hall meeting met vooral Franse en Duitse jongeren in Straatsburg zei Obama dat hij bij zijn bezoek aan Praag, aanstaande zondag, een plan zal ontvouwen voor een wereld zonder kernwapens.

Volgens de Amerikaanse president vormen de verspreiding en de mogelijke diefstal van kernwapens een bedreiging voor de wereld, ook al is de Koude Oorlog voorbij. Als de VS en hun bondgenoten streven naar een kernwapenvrije wereld dan hebben zij ook het 'morele recht' bij Noord-Korea en Iran erop aan te dringen af te zien van nucleaire wapens, betoogde Obama,die als een rockster werd verwelkomd door het publiek.

Eerder deze week zeiden Obama en zijn Russische ambtsgenoot Medvedev dat ze een accoord over een nieuw kernwapenverdrag willen bereiken voor het huidige verdrag in december afloopt.

 

 
Lancering maansonde vindt op zijn vroegst plaats in juni PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:45
De ruimtevaartorganisatie NASA heeft besloten om de lancering van de Lunar Reconnaissance Orbiter, een experimentele ruimtesonde die de eerste stap vormt in de terugkeer van de mens op onze natuurlijke satelliet, uit te stellen naar juni. Het vaartuig zou aanvankelijk komende maand al vertrekken, maar omdat de aanvang van een militaire missie is verschoven kan de orbiter pas later de ruimte in gebracht worden.
Lees meer...
 
Plannen voor grootschalige missie naar buurplaneet Venus PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:39
Als het aan adviseurs van de ruimtevaartorganisatie NASA ligt gaat men binnen vijftien jaar de aandacht vestigen op een buurplaneet van de aarde die tot nu toe redelijk op de achtergrond is gebleven: Venus. Na een bezoek aan gasreus Jupiter en diens manenstelsel zou een grootschalige missie, waar twee heteluchtballonnen, twee landers en één orbiter deel uit van moeten maken, het volgende ‘vlaggenschip’ moeten zijn.
 
Laatst aangepast ( vrijdag, 03 april 2009 20:40 )
Lees meer...
 
Nog één Nederlander in race voor droombaan PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:30
Onder de laatste zestien kandidaten voor 'de beste baan ter wereld' bevindt zich nog één Nederlander. Het gaat om Magali Heuberger uit Amsterdam. Het ministerie van Toerisme van de Australische staat Queensland heeft de lijst van vijftig kandidaten teruggeschroefd naar zestien. Iris van Nispen uit Utrecht is afgevallen.

Heuberger vestigde ruim twee weken geleden de aandacht op haar kandidatuur door in een duikpak in een watertank te springen op het Leidseplein in Amsterdam. Naast de Amsterdamse zijn nog kandidaten in de race uit India, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, Singapore, Japan, Duitsland, China, Korea en twee uit Australië.Nog één Nederlander in race voor droombaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast ( vrijdag, 03 april 2009 20:31 )
Lees meer...
 
Amsterdamse metro's vanaf 2019 zonder bestuurder PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
vrijdag, 03 april 2009 20:05

De metro's in Amsterdam rijden vanaf 2019 zonder bestuurder. Vanaf 2014 gaan de eerste metro's op de Oostlijn automatisch rijden, waarna dit geleidelijk wordt uitgebreid. Vanuit een controlekamer worden straks alleen nog op afstand de tijden doorgegeven en de metro's in de gaten gehouden. Dat is althans het plan van de gemeente Amsterdam.

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14
 

Enquêtes

Hoe bevalt de nieuwe layout?
 

Wie is online

We hebben 10 gasten online

Het weer morgen:

Weer Nederland

 • Enkele wolkenvelden. Overdag zonnig, droog en zeer warm
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Vannacht zijn er in het zuiden brede opklaringen. In het noorden is meer bewolking aanwezig, maar ook daar klaart het in de loop van de nacht steeds meer op. In opklaringsgebieden zijn in het westen op diverse plekken mistbanken ontstaan, dit kan ook elders gebeuren. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 15°C langs de kust en ongeveer 10°C plaatselijk landinwaarts. De wind is zwak en veranderlijk.

  Overdag is het zonnig en droog, wel komt er soms wat hoge bewolking overdrijven. De temperatuur ligt tussen 20°C op de Wadden en 26°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak, in de kustgebieden matig.

  In de avond en nacht naar woensdag komt er steeds meer hoge bewolking het land binnendrijven. Lokaal kan er een mistbank ontstaan. Het blijft droog. De wind is zwak en komt uit een zuidelijke richting. De minimumtemperatuur ligt tussen de 10 en 13°C.

  Woensdag overdag is er veel hoge bewolking aanwezig. Het blijft droog. De wind is overwegend zwak en draait naar een noordwestelijke richting. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in de kustgebieden en ongeveer 23°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 16/10/2018 01.23 uur LT

      

 • Meerdaagse verwachtingen
  Rustig en overwegend droog herfstweer met af en toe zon. Woensdag nog vrij warm, daarna geleidelijk wat koeler.
  Uitgifte: 15/10/2018 03.46 uur LT
 • Lange termijnverwachting
  Maandag 22 oktober tot en met maandag 29 oktober
  Een vrij grote kans (60%) op een overgang naar een licht wisselvallig weertype met temperaturen iets beneden het langjarig gemiddelde.
  Uitgifte: 15/10/2018 03.46 uur LT

Weer Alarm

Buienradar