Welkom bij het Nieuws op Internet
Gevechtstanks krijgen koelingssysteem. PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 27 februari 2008 21:32
 Defensie wil de 82 Leopard-gevechtstanks voorzien van een klimaatbeheersingssysteem en een extra stroomvoorziening. Hierdoor zijn de gevechtstanks ook inzetbaar zijn in hete gebieden.

Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Nu kunnen de dichte, gepantserde voertuigen niet ingezet worden bij een temperatuur boven 40 graden Celsius, omdat ze beperkte ventilatiemogelijkheden hebben. De hoge temperatuur binnen leidt tot problemen voor zowel de bemanning als het materieel.
Laatst aangepast ( zondag, 14 september 2008 12:36 )
Lees meer...
 
Subsidie voor zonnepanelen verruimd. PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 27 februari 2008 21:29

De subsidie voor zonnepanelen waarmee particulieren stroom opwekken wordt verruimd. De grens aan het vermogen wordt verhoogd. Dat heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken dinsdag toegezegd aan de Tweede Kamer.

De coalitiepartijen hadden hierop aangedrongen. Volgens CDA-Kamerlid Joop Atsma is met de verruiming een bedrag gemoeid van 30 miljoen euro. Volgens PvdA-Kamerlid Diederik Samsom wordt hiermee in vier jaar tijd in totaal 20 megawatt opgewekt, meer dan de 70 miljoen megawatt in de regeling zoals die is voorgesteld door de minister. Het gaat om 10.000 tot 20.000 woningen meer, die in aanmerking komen voor subsidie.

Lees meer...
 
Schippers klagen over laagvliegende Apaches PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
woensdag, 27 februari 2008 21:21

Schippers van binnenvaartschepen op de Waal hebben regelmatig last van laagvliegende Apache helikopters. De schepen dienen soms zelf als oefenobjecten, stelt de schippersorganisatie Koninklijke Schuttevaer woensdag. De organisatie heeft Defensie hierover deze week een brief gestuurd.

The AD-64D Apache Longbow is the most lethal, survivable, deployable and maintainable multimission helicopter in the world.
 

Laatst aangepast ( woensdag, 27 februari 2008 21:23 )
Lees meer...
 
Een hamburger van 60 kilo.... PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
dinsdag, 26 februari 2008 18:17

De eigenaar van een restaurant in Detroit zegt dat hij de grootste hamburger ter wereld heeft gemaakt. De hamburger weegt ruim 60 kilo en er was meer dan twaalf uur nodig om hem te bereiden. De hamburger bestaat uit rundsvlees, kaas en spek. Wie wil, mag zich op eigen risico wagen aan deze kolossale hamburger. Bestellingen moeten wel 24 uur op voorhand geplaatst worden en deze gigantische maaltijd kost 350 dollar (236 euro).
Een hamburger van 60 kilo

 


 

 
Servergiganten bakken virtualisatie in hardware PDF Print E-mail
Geschreven door Eelco   
dinsdag, 26 februari 2008 17:47

IBM, HP, Dell en Fujitsu Siemens Computers grijpen VMworld Europe in Cannes aan voor de introductie van servers waar de hypervisor al ingebakken zit.

We hebben al jaren contact met fabrikanten als IBM, Dell en HP, vooral met als doel om virtualisatie te laten werken op x86-hardware", vertelde VMware's vice-president Channel Operations Andy Hunt gisteren. "Maar nu gaan we ook samen de markt op met servers waarop onze software is gebundeld."

In dit geval gaat het om de ESX Server 3i die door VMware wordt omschreven als een 'ultradunne hypervisor'. "Het is de enige hypervisor op de markt die onafhankelijk is van het OS", aldus VMware's vice-president Marketing Karthik Rau. "Dat maakt de oplossing ook een stuk veiliger omdat je niet afhankelijk bent van de veiligheid van de code van het OS."

Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 14
 

Enquêtes

Hoe bevalt de nieuwe layout?
 

Wie is online

We hebben 47 gasten online

Het weer morgen:

Weer Nederland

 • Vannacht regen, overdag wisselend bewolkt en enkele buien
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Vannacht is het bewolkt en de regen die aanvankelijk alleen in het noorden valt breidt zich uit over de rest van het land. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De zuidwestenwind is matig, in de kustprovincies vrij krachtig en vlak aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, mogelijk enige tijd hard, 7 Bft.

  In de loop van de ochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg. Van het westen uit komen er opklaringen maar komen er ook enkele buien tot ontwikkeling, in de avond is hierbij een kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C vlak aan zee tot 16°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer aanvankelijk krachtig, geleidelijk vrij krachtig.

  In de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui voorkomen, ook onweer is daarbij nog mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

  Donderdag overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er vooral in de oostelijke helft van het land een bui voorkomen. In de kustgebieden blijft het nagenoeg droog en is er ook ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur varieert van 11°C vlak aan zee tot lokaal 14°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit zuidwest tot west. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 25/04/2018 00.38 uur LT

      

 • Meerdaagse verwachtingen
  Vrij koel met geregeld zon, maar soms ook wat regen of een bui.
  Uitgifte: 24/04/2018 05.29 uur LT
 • Lange termijnverwachting
  Dinsdag 01 mei tot en met dinsdag 08 mei
  Ongeveer 60% kans op voortzetting van het onbestendige weertype. Er is echter ook ongeveer 40% kans op een overgang naar een droger weertype. De kans op maximumtemperaturen boven het langjarig gemiddelde is ongeveer 30%.
  Uitgifte: 24/04/2018 05.29 uur LT

Weer Alarm

Buienradar